Huisartsen

Het kiezen van een huisarts is niet altijd een gemakkelijke opgave. Je kunt een nieuwe huisarts in Groningen kiezen, als je net bent verhuisd. ODokter afbeeldingok kan het zijn dat je om andere redenen wilt overstappen van huisarts. Doktersdiensten Groningen helpt je graag bij het kiezen van een nieuwe huisarts.

Ben ik helemaal vrij in de keuze van een nieuwe huisarts?

In Nederland zijn we allemaal vrij om zelf onze huisarts uit te kiezen. Let er echter wel op dat je zorgverzekeraar een contract heeft met deze huisarts, als je een naturaverzekering hebt afgesloten. Het kan voorkomen dat de huisartsenpraktijk je weigert. Dit kan voorkomen als je te ver weg woont, als de huisarts geen ruimte meer heeft voor nieuwe cliënten of als je andere ideeën hebt over de zorg dan je huisarts.

Huisarts kiezen na een verhuizing

Als je net bent verhuisd, heb je een nieuwe huisarts nodig bij jou in de buurt. Vaak vergeten mensen om van huisarts te veranderen zodra ze verhuisd zijn. Toch is dit erg belangrijk. Je wilt niet ver hoeven reizen als je iets mankeert.

Hoe stap je over naar een andere huisarts?

Wil je overstappen naar een nieuwe huisarts? Dan kun je het beste eerst een nieuwe huisarts kiezen en hier een aanvraag doen. Als de nieuwe huisartsenpraktijk je kan aannemen, kun je je oude huisarts hierover inlichten. Ook vraag je aan je oude huisarts of hij je dossier naar de nieuwe huisarts stuurt. Het is vaak eveneens mogelijk om eerst een kennismakingsgesprek te voeren met de nieuwe huisarts, voordat je gaat overstappen.

Lukt het niet om zelf een nieuwe huisarts te vinden? Dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. Deze organisatie kan je helpen om een huisartsenpraktijk te vinden en kan eventueel ook bemiddelen.
In Groningen zijn op dit moment 93 huisartsenpraktijken actief. De lijst wordt zorgvuldig bijgehouden door Zorgkaart Nederland. In een overzicht is de locatie van de diverse huisartsenpraktijken zorgvuldig vastgelegd. Indien er reviews over de praktijken geplaatst zijn toont het systeem een overzicht van de gemiddelde score van een praktijk.

De volledige kaart kunt u hier bekijken.