Wat doet een letselschade advocaat?

Posted on

Schermafbeelding 2015-11-23 om 18.04.10Letselschade heeft misschien wel de meeste impact op uw leven. U kunt vaak door deze schade tijdelijk niet meer werken. Het kan zelfs gebeuren dat u helemaal nooit meer kunt werken. Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar meestal kunt u uzelf niet concentreren op uw herstel. Doordat u tijdelijk niet meer kunt werken of helemaal nooit meer kunt werken loopt u tegen flinke financiële tegenslagen aan. Daarnaast probeert u met alle macht de letselschade te claimen bij de tegenpartij. Helaas zijn deze niet bepaald happig om u vooruit te helpen. Ze proberen vaak een deal te sluiten met een extra lage vergoeding. Doordat u in de financiële problemen zit wilt u zo snel mogelijk een schikking treffen.

Helaas wordt er hierdoor vaak niet genoeg uit een zaak gehaald. In de praktijk blijkt dat u achteraf veel meer geld had kunnen krijgen. Een letselschade advocaat kan u helpen om meer uit de deal te halen, zodat u alleen maar hoeft te concentreren op uw herstel. Het mooie is dat u hier helemaal niets voor betaald. Alle onkosten van uw advocaat worden namelijk geclaimd bij de tegenpartij. Het enige wat u nodig heeft is een deskundige advocaat die zich hard maakt voor uw zaak.

Een betrokken advocaat weet alles van de regels rondom letselschade. Als eerste wordt er een voorschot geregeld. Tot de zaak is afgehandeld worden een groot deel van uw kosten voor u betaald. Denk aan medische zorg die u zelf moet betalen of een gedeelte van uw misgelopen inkomsten. U kunt zo al uw lasten blijven betalen totdat de zaak wordt afgelost. Dit bedrag wordt uiteindelijk van uw totale vergoeding afgetrokken. U komt zo niet in de financiële problemen en uw advocaat heeft de tijd om te schrikken voor een groter geldbedrag. De verschillen zijn vaak enorm als u er zelf een advocaat opzet. Het is wel belangrijk dat u echt een specialist op het gebied van letselschade inschakelt. U kunt soms tot wel 50% meer geld ontvangen dankzij een specialist!

Onze juristen hebben een enorm inlevingsvermogen en bespreken uw zaak in begrijpelijke taal. U weet zo precies wat uw rechten zijn en wat er uit een zaak gehaald kan worden. Een letselschadeadvocaat kan u ook helpen om een oplossing te vinden. Onze juristen schrikken een zaak nooit als het bedrag in hun ogen te laag is. Uw persoonlijke situatie wordt door onze juristen onder ogen genomen. Wat is uw werkelijke schade en welke emotionele schade heeft u ondervonden? Dit laatste kan worden vertaald in smartengeld dat betaald dient te worden door de tegenpartij. Het bedrag kan soms flink oplopen tot duizenden, honderdduizenden en soms miljoenen euro’s. Uiteraard is het afhankelijk van de aansprakelijkheid en uiteindelijke schade. U moet natuurlijk kunnen aantonen dat uw schade is ontstaan door een ander. Daarnaast moet u kunnen aantonen wat uw kosten zijn door de geleden schade. Uw letselschadespecialist helpt u vandaag nog tijdens een gratis adviesgesprek om te kijken wat uw rechten zijn en wat er eventueel nog mogelijk is in uw rechtszaak!